راهکار نهم: نرخ تبدیل متقاضی به مشتری را مد نظر قرار بدهید.
همه کسب و کارها تمایل دارند که میزان فروش خود را بالاتر ببرند. در حقیقت، هدف نهایی از استقرار CRM، کسب درآمد بیشتر از مشتریان، از طریق برقراری ارتباط موثرتر و وفادارسازی آنان است.
بار دیگر اهدافی را که برای استقرار این سیستم تعریف کردهاید، مرور کنید تا متوجه شوید هر کدام از آنها، چگونه به افزایش فروش کمک میکنند. به میزان اثرگذاری هر معیار در سودآوری، اهمیت آن معیار را در تصمیم گیری مشخص کنید.
راهکار دهم: نرم افزارهای با سرعت کاربری بالاتر را انتخاب کنید.
سرعت عمل در برقراری ارتباط با سرنخهای فروش نسبت به رقبا، میتواند تاثیر قابل توجهی بر روی برنده شدن در رقابت فروش داشته باشد.
نرم افزارهایی که ابزارهای برقراری ارتباط سریع با متقاضیان و مشتریان را فراهم میکنند، به شما این امکان را میدهند که به سرعت در خصوص استراتژیهای ارتباط با هر مشتری، تصمیمگیری کنید.
راهکار یازدهم: به ویژگیهای تحلیلی نرم افزار توجه کنید.
بعضی از نرم افزارها، این امکان را دارند که با استفاده از ابزارهای تحلیلی آنها، گزارشهای مورد نیازتان را سفارشیسازی کنید. تحلیل دادهها، بینش جامعتری نسبت به مشتریان و پروندههای فروش در اختیارتان قرار میدهد.
افزونههای تخصصی که برای تحلیل دادهها، هوش تجاری و ترسیم نمودارها ارائه شدهاند، به میزان قابل توجهی از هزینههای تحلیل دادهها میکاهند.
راهکار دوازدهم: نرم افزاری را انتخاب کنید که کار با آن ساده باشد.
مطمئن شوید که انجام تنظیمات اولیه و همچنین کار با نرم افزار مورد نظرتان به راحتی انجام میشود. رابط کاربری پیچیده باعث مشکل شدن اپراتوری نرم افزار خواهد شد.
همشیه اپراتورها نسبت به نرم افزارهای پیچده از خود مقاومت نشان میدهند، به صورتی که کم کم آن را کنار میگذارند و به روشهای سنتی خود برای انجام کارها باز میگردند.
راهکار سیزدهم: به ابزارهای ارتباط درون سازمانی توجه کنید.
بعضی از نرم افزارهای CRM، ابزارهای قدرتمندی برای برقراری ارتباط بین تیمهای بازاریابی، فروش و خدمات پس از فروش، توسعه دادهاند. این امکانات کمک میکند تا اطلاعات مشتری در سرتاسر سازمان، به خوبی به اشتراک گذاشته شود.
اگر در کسب و کار شما لازم است ارتباط با مشتری به صورت یکپارچه از بازاریابی تا خدمات پس از فروش برقرار شود، استفاده از ابزارهای ارتباط داخل سازمان را فراموش نکنید.
راهکار چهاردهم: یکپارچهسازی با سایر نرمافزارها را مد نظر قرار بدهید.
معمولا سازمانها از نرم افزارهای مختلفی مانند حسابداری، انبار، باشگاه مشتریان و… استفاده میکنند که بخشی از اطلاعات و سوابق خرید مشتری در آنها ذخیره شده است.
اگر قصد دارید که این سیستمها را به صورت موازی با نرم افزار CRM به کار بگیرید، پیمانکارانی را مد نظر قرار بدهید که امکان یکپارچه سازی با این سیستمها را در نرم افزارشان فراهم میکنند.
راهکار پانزدهم: به شاخص مقیاس پذیری کسب و کارتان توجه داشته باشید.
هنگام انتخاب نرم افزار CRM، اهدافی را که برای رشد کسب و کارتان در نظر گرفتهاید، مد نظر قرار بدهید. در سه تا پنج سال آینده، چقدر نسبت به امروز رشد خواهید کرد و آیا این نرم افزار برای آن موقع هم مناسب خواهد بود؟
بسیاری از استارتآپها، نرم افزارهای CRM کوچک و ارزان قیمت را انتخاب میکنند، در حالی که کسب و کارشان به سرعت رشد میکند و در زمان کوتاهی مجبور میشوند نرم افزاری حرفهایتر را جایگزین کنند.
ادامه دارد…
ترجمه و بازنویسی: فاطمه نصری