یکی از تصمیماتی که برای مدت طولانی روی کسبوکار شما تأثیر میگذارد، نام دامنه وبسایت شما است. شاید در حال شروع یک کسبوکار جدید هستید، یا قصد دارید یک نام تجاری جدید انتخاب کنید. شاید یک نام تجاری موجود دارید و میخواهید وارد فضای آنلاین شوید. درهرصورت، شما نیاز به یک وبسایت دارید.
نام دامنه تأثیر عظیمی بر روی میزان کلیک مؤثر (CTR)، میزان یافته شدن در نتایج در جستجو، رسانههای اجتماعی، لینکهای ارجاعی، کیفیت ترافیک ورودی و حتی تبلیغات محیطی دارد. نام دامنه شما میتواند ثروت زیادی را روانه کسبوکار شما و بازاریابی آنلاین کند و نمیتوان آن را نادیده گرفت. یک نام دامنه خوب، تأثیر چشمگیری بر روی برقراری ارتباط مؤثر با مشتریان دارد. در این سری نوشته، به راهکارهای انتخاب یک نام دامنه مناسب میپردازیم.
۱– قابلیت برند شدن داشته باشد:
عبارت Brandable، به این معنی است که وقتی نام دامنه را میشنوید یا آن را میبینید، در نگاه اول حس یک نام تجاری را ایجاد کند. اَشکال و اعداد خیلی جذاب نیستند، زیرا با مخاطب ارتباط نمیگیرند.
برای مثال، میخواهیم یک وبسایت درزمینهٔ پاستا ایجاد کنیم که کارش ارائه دستورالعملهای انواع پاستا و فروش آن پاستاها به روش آنلاین است.
نام Pasta-shop.com سخت تبدیل به برند میشود چون احتمال اشتباه شدن آن زیاد است و دقیق به یاد نمیماند. نام PastaAficionado.com قابلیت برند شدن را داراست، منحصربهفرد است، اما تلفظ و یادآوری آن کاملاً سخت است. نام PastaLabs.com عالی خواهد بود زیرا دارای یک نام علمی برای آن است، بسیار قابل اعتبار، منحصربهفرد، بهیادماندنی، و برجسته است.
۲– ازنظر تلفظ روان باشد.
ممکن است فکر کنید، چرا تلفظ روان، بسیار مهم است؟ اکثر مردم میخواهند نام دامنه را تایپ کنند و یا روی لینک آن کلیک کنند. این موضوع به دلیل «پردازش مغز» اهمیت دارد. انسانها به کلمات روان میاندیشند و ارتباطات مثبت بیشتری با آن برقرار میکنند.
نامهایی را که بهراحتی میتوانیم تلفظ کنیم، بیشتر ذهن ما را به خود مشغول میکند. این قابلیت تلفظ در ذهن ما حک میشود. قابلیت تلفظ کاملاً به زبان و منطقهای که شما در آن قرار دارید وابسته است. اگر مخاطبانتان نمیتوانند بهراحتی نام برندتان را بگویند، احتمالاً در آستانه از دست دادن شهرت نام تجاریتان قرار دارید.
۳– طول دامنه را کوتاه کنید:
تعداد کاراکترهای نام دامنه، دارای اهمیت بالایی است. وجود کاراکترهای کمتر در دامنه باعث تایپ سادهتر، تلفظ راحتتر و اشتراکگذاری بیشتر میشود. در ضمن در پلتفرمهای مختلف، انواع رسانههای اجتماعی و نتایج جستجو، آدرس دامنه کوتاه به شکل بهتری نمایش داده میشود.
۴– پیش بهسوی com.:
بااینکه در سال ۲۰۱۷ هستیم، چرا هنوز در مورد com. صحبت میکنیم؟ اینترنت حدود ۲۰ سال است همهگیر شده و گزینههای زیاد دیگری برای پسوند دامنه وجود دارد، اما com. شناختهشدهترین و قابلدسترسترین است.
تحقیقات نشان میدهد کسبوکارها باید به سمت چیزی که مردم با آن ارتباط میگیرند حرکت کنند و com. هنوز بهترین گزینه است. اگر میخواهید یک دامنه بسیار قبول داشته باشید، حتماً آن را با پسوند com. ثبت کنید. (اگر هم ir. ثبت میکنید مطمئن شوید که com. آن را هم میتوانید بگیرید).
۵– مواظب ملاحظات قانونی علائم تجاری باشید:
دقت کنید نام دامنه شما با علائم تجاری شناختهشده اشتباه گرفته نشود، چون ممکن است یک شرکت علیه شما اقدام قانونی کند که نام دامنه شما گمراهکننده است. این موضوع حتی میتواند برای مخاطبان شما هم سردرگمی ایجاد کند. اگر احتمال مشابهت وجود دارد، حتماً باید با وکیل حرفهای صحبت کنید. صاحبان علامتهای تجاری میتوانند از صاحب دامنه شکایت کنند و مالکیت دامنه را لغو نمایند.
۶– واضح باشد:
یک نام دامنه خوب میتواند در نگاه اول مشخص کند که قرار است چه فعالیتی در وبسایت اتفاق بیافتد. مخاطبان در نگاه اول میگویند: “احتمالاً این کار را انجام میدهند…” و اینیک پیروزی بزرگ است. بهعنوانمثال، PastaPerfected.com برای نشان دادن حوزه پاستا بسیار واضح است، و هرکسی میتواند آن را تشخیص دهد.
۷– از كلمات كليدی کمک بگیرید:
کلمات کلیدی در یک نام دامنه میتواند از دیدگاه SEO نیز مفید باشد. استفاده کردن از آنها بهصورت تمام و کمال در دامنه مناسب نیست، اما در بک لینکهایی که شما از دیگران دریافت میکنید، اثر مثبت دارد. استفاده درست از کلمات کلیدی کمک میکند تا تقریباً بهصورت واضح، نوع فعالیت وبسایت خود را معرفی کنید. اما اگر میخواهید از چند کلیدواژه کانونی بهصورت مشخص استفاده کنید، در سال ۲۰۱۷ این کار دیگر جوابگو نیست و تأثیر منفی بر کاربران و موتورهای جستجو دارد.
بهعنوانمثال، دامنههایی مانند؛ RecipesForPasta.com یا BuyPastaOnline.com را اصلاً توصیه نمیکنیم. بهجای آنها، به کلماتی بهتر فکر کنید.
ترجمه و بازنویسی: صادق رشیدی