هدف گذاری فروش (قسمت دوم)

targeting

این مطلب را به اشتراک بگذارید

تقریباً یک هفته از زمانی که درباره هدف‌‌گذاری فروش صحبت کردیم، گذشته است. نمی‌دانم در این فرصت دست به قلم شدید و اهداف فروش فصلی و ماهانه خود را مکتوب کردید یا نه؟ اگر هدف‌هایتان را نوشته‌اید، با این مطلب می‌توانید آن‌ها را دقیق‌تر کنید. اگر هنوز دست‌به‌کار نشده‌اید، فرصت را از دست ندهید.

برای این‌که اهداف نوشته‌شده شما به اصول علمی هدف‌گذاری نزدیک‌تر بشود، باید پنج خصوصیت زیر داشته باشد که  حروف اول آن‌ها، کلمه‌ِی SMART را می‌سازد:

 

۱معین و مشخص باشد (Specific)

به‌طور دقیق مشخص کند که چه انتظاراتی دارید، چرا این موارد برای شما مهم است، چه اتفاقاتی قرار است رخ بدهد و می‌خواهید به چه نتایجی دست پیدا کنید.

 

۲قابل‌اندازه‌گیری باشد (Measurable)

در هر زمانی بتوانید بررسی کنید که آیا در حال نزدیک شدن به اهداف مورد نظرتان هستید و چقدر با آن‌ها فاصله دارید. بهتر از تا حد امکان هدف‌های کمّی انتخاب کنید.

 

۳دست‌یافتنی باشد (Achievable)

اهداف با آرزوها فرق دارند. اگرچه هدف‌های شما باید اندکی دور از دسترس باشد تا انگیزه حرکت به شما بدهد ولی نباید آن قدر دور دست باشد که در باورتان نگنجد.

 

۴مرتبط با کسب و کارتان باشد (Relevant)

هدف‌هایتان را بر اساس شرایط واقعی سازمان‌تان تعیین کنید. منابع، توانایی‌ها، محدودیت‌ها، ارتباطات، مزیت‌های رقابتی و شایستگی محوری سازمان‌تان را هنگام هدف‌گذاری در نظر بگیرید.

 

۵زمان‌بندی داشته باشد (Timely)

علاوه بر این که مشخص می‌کنید تا چه زمانی به هدف نهایی دست خواهید یافت، تعیین کنید که در طول زمان به‌مرور چه میزان از آن را محقق خواهید کرد.

 

پیشنهاد می‌کنم اهداف فروش خودتان را به‌صورت SMART طراحی کنید و همراه با ما پیش بیایید. در ادامه به زبانی ساده و کاربردی، به گام‌های بعدی دست‌یابی به اهداف فروش خواهیم پرداخت.

نوشته: مجید برقی

advanced divider

جهت دریافت آخرین مقالات آموزشی، اخبار و جشنواره ها در خبرنامه ما عضو شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نگاهی به این مطالب هم بیاندازید، شاید برایتان مفید واقع شد...

این مطلب را به اشتراک بگذارید

"*" indicates required fields

ارسال لیست کامل امکانات و تعرفه به واتساپ و تلگرام شما